Bazele tenisului - nivel începător 🎾

Salutare, viitori campioni ai terenului de tenis! :star2:

Dacă ești nou în lumea tenisului sau pur și simplu dorești o reîmprospătare a cunoștințelor, ai ajuns în locul potrivit. Haide să trecem în revistă regulile esențiale ale acestui sport magnific:

  1. Terenul: Un teren standard de tenis are dimensiunile de 23,77 m lungime și 8,23 m lățime. Este împărțit de o plasă la mijloc și prezintă linii specifice pentru jocurile de simplu și dublu.
  2. Punctajul :bar_chart:: Tenisul are un sistem unic de numărare: 0 (denumit “love”), 15, 30, 40 și joc. Dacă ambii jucători ajung la 40-40, acesta se numește “egalitate”, iar jucătorul care câștigă următoarele două puncte câștigă jocul.
  3. Seturile și meciurile: Un meci este format din seturi. Un jucător (sau o pereche la dublu) care câștigă 6 jocuri cu un avans de cel puțin 2 jocuri câștigă un set. Dacă scorul ajunge la 6-6, se joacă un tie-break.
  4. Serva :rocket:: Serva este esențială în tenis. Jucătorul care servește aruncă mingea în aer și încearcă să o lovească în caseta de serviciu a adversarului.
  5. Rularea mingii :arrows_counterclockwise:: Dacă mingea atinge linia (chiar și o mică parte din ea), este considerată bună. În caz contrar, este “out”.
  6. Lovituri: Tenisul se bazează pe o serie de lovituri, inclusiv forehand, backhand și voleu. Învățarea și perfecționarea acestor tehnici sunt esențiale.
  7. Faultul la servă: Dacă mingea nu aterizează în caseta corectă de serviciu sau dacă lovește plasa și nu trece, este considerat un fault. La două faulturi consecutive, adversarul câștigă punctul.
  8. Tie-break :game_die:: Dacă scorul ajunge la 6-6 într-un set, jucătorii dispută un tie-break pentru a determina câștigătorul setului. Primul jucător care ajunge la 7 puncte cu un avans de cel puțin 2 puncte câștigă tie-break-ul și setul.
  9. Echipamentul esențial :running_shirt_with_sash:: Aveți nevoie de o rachetă, mingi de tenis și încălțăminte adecvată pentru teren.
  10. Fair-play și respect :handshake:: La fel ca orice alt sport, respectul față de adversar, de arbitrul de scaun și de public este esențial. Salutați-vă adversarul la început și la sfârșitul meciului!

Tenisul este un sport complex și provocator, dar, în același timp, extrem de satisfăcător. Sperăm că această introducere v-a ajutat să înțelegeți mai bine bazele și v-a inspirat să intrați pe teren.

Succes și să vă bucurați de fiecare moment pe teren! :tennis::1st_place_medal:

Cu drag,
StieTot

1 Like